Zöldséges-zabpelyhes koszorú
Az ötletet ez a videó adta:
Az alapmasszát a recept szerint készítettem, csak az ott megadott mennyiségek háromszorosát, azaz a következőket kevertem össze:
30 dkg zabpehely
1,5 kávéskanál só
9 tojás
45 dkg tejföl
2 tasak sütőpor
őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
Az eredeti receptben főtt csirkemell, újhagyma és kapor is szerepel. Húst nem eszem, újhagyma és kapor most nincs, ezek helyett a kertből frissen gyűjthető és tárolt zöldségeket használtam.
A leveles kel erősen károsodott ugyan a korábbi -15°C körüli fagyoktól, de a mostani enyhe időben egy részük magához tért, és tudtam róluk levelet szedni.
A képen látható zöldségeket pároltam meg és kevertem a zabpelyhes masszához:
A keveréket alaposan kivajazott gyűrű alakú formába töltöttem és 170-180 °C-on kb. egy óráig sütöttem.
Az eredmény a sütőből kivéve:
hmm - nyamm, azt hiszem ezért megéri egy órát dolgozni. Kipróbáljuk
VálaszTörlésAkár az eredetihez hasonlóan, valami húsfélével is kipróbálhatod.
VálaszTörlés