2023-01-12

Saláta reteklevél felhasználásával

Meg lehet ugyan enni a reteklevelet mindenféle előkészítés nélkül, egyszerűen szendvicshez harapva is, ilyenkor télen, a szűkös időkben így se esik rosszul, de nem igazi csemege. Kipróbáltam hát salátába keverve is, és bevált.

A salátához kihúztam néhány fejletlen növényt, melyeknek már úgysem nőtt volna meg normális méretűre a gyökere. Főleg japán retket használtam, annak kevésbé szőrös a levele, mint a Húsvéti rózsának és a Müncheni sörnek. A felhasznált retkek:


A képen látható két fehér retek Japana F1 japán retek. Vannak ezeknél jóval nagyobbak is az ágyásban, most a salátába nem akartam több gyökeret tenni, elég volt ez a pár ványadt.

Öntet:
450 g tejföl
175 g kefir (elhagyható vagy helyettesíthető tejföllel, ez most megmaradt karácsony előttről)
2 púpos teáskanál mustár
1 púpos teáskanál méz
2 kemény tojás sárgája szétnyomkodva
ízlés szerint só

Amit belekevertem:
a képen látható levelek és retkek felaprítva
1 doboz kukoricakonzerv a leve nélkül
1 db maradék főtt krumpli (elhagyható) kis kockákra vágva
2 kemény tojás apróra vágott fehérje

A kész saláta:


Természetesen más zöldségeket, pl. főtt sárgarépát is lehetne adni hozzá, esetleg sajtkockákat is, a mennyiségek is változtathatók. Most ezek a hozzávalók voltak kéznél, hamar elkészült és finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése