Saláta reteklevél felhasználásával
Meg lehet ugyan enni a reteklevelet mindenféle előkészítés nélkül, egyszerűen szendvicshez harapva is, ilyenkor télen, a szűkös időkben így se esik rosszul, de nem igazi csemege. Kipróbáltam hát salátába keverve is, és bevált.
A salátához kihúztam néhány fejletlen növényt, melyeknek már úgysem nőtt volna meg normális méretűre a gyökere. Főleg japán retket használtam, annak kevésbé szőrös a levele, mint a Húsvéti rózsának és a Müncheni sörnek. A felhasznált retkek:
Öntet:
450 g tejföl
175 g kefir (elhagyható vagy helyettesíthető tejföllel, ez most megmaradt karácsony előttről)
2 púpos teáskanál mustár
1 púpos teáskanál méz
2 kemény tojás sárgája szétnyomkodva
ízlés szerint só
Amit belekevertem:
a képen látható levelek és retkek felaprítva
1 doboz kukoricakonzerv a leve nélkül
1 db maradék főtt krumpli (elhagyható) kis kockákra vágva
2 kemény tojás apróra vágott fehérje
A kész saláta:
Természetesen más zöldségeket, pl. főtt sárgarépát is lehetne adni hozzá, esetleg sajtkockákat is, a mennyiségek is változtathatók. Most ezek a hozzávalók voltak kéznél, hamar elkészült és finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése